Aankoopmakelaar, een juiste begeleiding naar jouw droomhuis

huis kopen met een aankoopmakelaar


Je hebt dat ene huis gezien waar je helemaal verliefd op bent geworden. Je raakt er met je partner niet over uitgepraat. Een mooi oppervlakte en genoeg ruimte om het helemaal in te richten naar jouw wens. Je staat te springen om het huis te kopen. Maar wat komt er allemaal kijken bij het aankopen van een huis? Regel een aankoopmakelaar in Arnhem en zij lossen veel moeilijkheden voor je op. Want vergeet niet dat er veel bij komt kijken als je een huis wilt kopen.

Aankoopmakelaar, wat doet hij voor jou?

Zoals gezegd is een huis kopen niet 1 2 3 gebeurd. Er gaan veel zaken aan vooraf en je moet je dan ook goed voorbereiden. De mogelijkheid bestaat om het allemaal zelf te regelen. Dat zou je kunnen doen, maar dat kost veel tijd en moeite. Zeker als je een starter bent. Ook als je al eerder een woning hebt gekocht kost het nog steeds veel uren om uiteindelijk de deal te sluiten.

Wat regelt een aankoopmakelaar allemaal? Ten eerste kan de aankoopmakelaar jou een goed aanbod geven van de te koop staande woningen in jouw regio. Met goede connecties zorgt de makelaar dat hij op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen. Woning gevonden? De makelaar zou mee kunnen gaan met de bezichtigingen en je voorzien van gedetailleerde informatie. Informatie die je zonder makelaar niet zou hebben.

Helemaal verliefd geworden op een woning en besloten om een bod uit te brengen? Waarom zou je zelf gaan onderhandelen, terwijl je daar helemaal geen kennis en kunde van hebt? De aankoopmakelaar biedt uitkomst en onderhandelt het beste bod voor je uit. Zo krijg jij het onderste uit de kan en kan dat je een hoop geld besparen.

Wat kost dat een aankoopmakelaar?

Allemaal leuk en aardig die bezichtigingen, onderhandelingen en informatie delen, maar wat gaat dat kosten? De kosten verschillen per aankoopmakelaar en ieder hanteert zijn eigen tarieven. De mogelijkheid bestaat dat een aankoopmakelaar een vast afgesproken tarief in rekening brengt. Ook is het mogelijk dat de makelaar een courtage rekent. Een courtage is een vast percentage die gerekend wordt van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Dit percentage ligt gemiddeld tussen de 1% en 2%. Je doet er verstandig aan om verschillende offertes op te vragen. Daarnaast wordt er altijd gewerkt op basis van “no cure, no pay”. Dat betekent dat je de aankoopmakelaar pas na de daadwerkelijke koop betaalt.

huis kopen met een aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar inschakelen voor jouw droomhuis?

De vraag of je aankoopmakelaar zou moeten inschakelen is een persoonlijke keuze. De voordelen zijn dat de aankoopmakelaar kennis in huis heeft over de regionale woningmarkt, een objectieve mening heeft en de goedkoopste prijs uit kan onderhandelen. Een nadeel is dat het geld kost. Bedenk wel dat een aankoopmakelaar veel zorgen wegneemt en jou ondersteunt in het hele koopproces. Die tijd en moeite om het helemaal zelf te doen kan je immers ook besteden aan bedenken en inrichten van je toekomstige droomhuis? Kies voor een aankoopmakelaar en je maakt het jezelf allemaal een stuk makkelijker, daar bestaat geen twijfel over mogelijk.