Werken in een winkel

kledingwinkel

Je sociale skills ontwikkelen, een sales topper worden en interessante werkervaring opdoen voor je cv? Ga in een winkel werken!

Welke winkel?
Denk er voor je gaat solliciteren eens over na bij welke winkel jij goed zou passen. Ben je een fashion freak? Dan is een kledingwinkel misschien wat. Je kan bijvoorbeeld werken in een winkel in Amsterdam. Ben jij technisch onderlegd? Dan zijn de elektronica- en telefonie winkels op zoek naar jou! Dan is het ook nog belangrijk dat je interesse hebt in het product dat je gaat verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat je enthousiaster en daardoor overtuigender overkomt!

Hoe gaat dat dan?
Je begroet een klant als hij binnenkomt, biedt een kopje koffie aan en maakt een praatje. Daarna ga je kijken waarom de klant de winkel bezoekt. Op zoek naar een winterjas? Jij laat hem alle opties zien, zoekt de juiste maat en misschien nog een mooie muts in de juiste kleur voor erbij. Is zijn abonnement bijna verlopen? Dan mag hij een nieuwe telefoon uitzoeken. Je geeft advies en verkoopt er ook nog eens een boel accessoires bij. Een blije klant én een blije manager.
Om de wensen van een klant te achterhalen en je producten te verkopen werkt een combinatie tussen enthousiasme, kennis van het product en sociale skills het beste. Je hoeft natuurlijk nog niet alles te weten voordat je begint. Soms krijg je van tevoren een training en anders kun je natuurlijk altijd kennis en ervaring opdoen tijdens het werken, door bijvoorbeeld van collega’s te leren.
Verder moet de winkel worden schoongehouden, producten soms anders worden opgesteld of verstuurd en de administratie bijgehouden worden. De werkzaamheden zijn erg divers, je zult je dus niet snel gaan vervelen.

De voordelen op een rijtje

  • Ruime openingstijden dus je kunt flexibel werken en het goed combineren met bijv. studie
  • Veel contact met klanten en collega’s: een gezellige baan!
  • Kans op bonussen (in sommige winkels)
  • Je traint je sociale skills en leert veel over het product
  • Je leert verkopen, waardoor je commerciële skills ontwikkelt
  • Doorgroeimogelijkheden!

Dus, ben je al overtuigd? Ga dan op zoek naar winkel vacatures bij jou in de buurt.