Waarom slim fleetmanagement essentieel is voor wagenparkbeheerders

Als wagenparkbeheerder heb je met veel verschillende zaken te maken. Zo moet alles rondom de voertuigen en hun bestuurders geregeld worden. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar efficiëntie, beveiliging, onderhoud en verzekeringen. Een slimme manier van fleetmanagement is daarom essentieel om overzicht te houden en onnodige kosten te besparen. We leggen uit wat fleetmanagement is, wat je ermee kunt en waarom het zo belangrijk is om met een fleetmanagementsysteem te werken.

Wat is fleetmanagement?

Fleetmanagement is verzamelnaam voor de manieren waarop een bedrijven een wagenpark kunnen beheren. Een fleet-managementsysteem kan daar een belangrijke rol bij spelen. In zo’n systeem kunnen namelijk een hoop zaken tegelijk beheerd worden. Op die manier heeft een bedrijf de mogelijkheid om alle zaken die bij het wagenpark komen kijken veel efficiënter te regelen.

Wat kun je met fleetmanagement?

De mogelijkheden van een fleetmanagementsysteem zijn eindeloos. Een van de belangrijkste dingen is dat je voertuigen overal kunt volgen via een online systeem. Met gps-trackers die in de voertuigen worden geplaatst is het mogelijk om altijd te weten waar voertuigen zich bevinden, hoeveel kilometer ze afleggen en hoe lang een voertuig onderweg is geweest. Dit kan uitgebreid worden met functies waarin ook te zien is welke bestuurder met een voertuig heeft gereden. Een bijkomend voordeel is dat op basis van deze gegevens ook vooraf onderhoud ingepland kan worden.

Waarom is het zo belangrijk?

De belangrijkste redenen waarom fleetmanagement zo handig is zijn inzicht en efficiëntie. Met een systeem wordt in een keer overzicht gecreëerd over veel verschillende zaken, waar dit normaal allemaal los van elkaar geregeld wordt. En doordat onderhoud bijvoorbeeld vroegtijdig ingepland kan worden is de kans kleiner dat voertuigen stil komen te staan. Ook is beter te zien welke voertuigen anders ingezet kunnen worden of onnodig stilstaan. Op de lange termijn kan een bedrijf daardoor nog efficiënter werken en bespaart dit overbodige kosten die anders wellicht over het hoofd worden gezien.

Fleetmanagement bij Lokaliseer

Overweeg je als bedrijf om in een fleetmanagementsysteem te investeren? Dan heeft Lokaliseer de ideale oplossing. Met een slimme combinatie van hardware en software kan een complete vloot realtime gevolgd worden via een online systeem. De hardware die nodig is wordt in de voertuigen ingebouwd, zodat daar niet meer naar om hoeft te worden gekeken. Zo kun je je Fleetmanagement naar een hoger niveau tillen.