Maak je loungeset persoonlijk

Als je er één ding belangrijk is in de huidige wereld, dan is het wel het ontwikkelen en uiten van je eigen persoonlijkheid. Dit geldt op alle vlakken, zoals bijvoorbeeld het inrichten van je tuin. Bij het perfecte tuininterieur hoort bijvoorbeeld een tuinset. Alleen is dat dan wel een loungeset die jouw persoonlijkheid vertegenwoordigt. Dat betekent dus dat je voldoende aandacht moet besteden aan het soort set dat het best past. Denk bijvoorbeeld aan de samenstelling. Denk echter vooral ook aan de materialen die gebruikt worden voor het set. Zo kan je er één vinden die perfect is voor jou en jouw wensen.

De materialen

Het kiezen van een goede loungeset, begint bij het kiezen van de juiste materialen. Kijk eens rond in je tuin, maar ook in huis, wat je allemaal hebt gebruikt. Dit is belangrijk voor je keuze want je wilt dit ook in je set laten terugkomen. Dit is minder lastig dan je denkt want het aantal verschillende soorten sets is best groot geworden. Eigenlijk kan je alle modellen die je kunt bedenken wel krijgen tegenwoordig. Laat dit dan ook voor je spreken en kies het soort materiaal dat perfect bij het geheel past. Wanneer nodig kan je je hierover natuurlijk ook laten adviseren.

De basis

De meeste sets kan je het best omschrijven als de basis vorm van een loungeset. Het gaat dan om een set van hout. Dit is immers de vorm waarin de meeste mensen ze kennen. Dat kan van gewoon tuinhout zijn, maar door de jaren heen zijn ook een aantal varianten ontdekt die het tot grote populariteit hebben geschopt. Een belangrijk voordeel van hout is natuurlijk dat het goed in een tuin kan passen. Hout heeft immers een hele natuurlijke uitstraling. Wanneer je een tuin hebt die heel natuurlijk is, dan past een houten set om op te loungen dus perfect hierbij.

Een variant

Als het dan toch om hout gaat, dan is het ook interessant om eens naar een bekende variant te kijken. De meer hippe broertjes van de houten sets, zijn de sets van steigerhout. Lange tijd was dit de ultieme manier van loungen, het in de tuin hangen op een set van hergebruikt hout. Dit is nog altijd populair, maar dan vooral vanwege het duurzame karakter. Dit is ook heel belangrijk omdat dit goed is voor de maatschappij en het milieu. Dit kan dus ook flink meewegen wanneer je een keuze moet maken. Denk hier dus ook altijd goed over na voor je koopt.

Kunststof

Veel minder duurzaam aan de ene kant, maar duurzamer aan de andere kant is een loungeset van kunststof. Natuurlijk is het zo dat hier veel meer CO2-uitstoot voor nodig is om het te vervaardigen. Bedenk je echter wel dat kunststof op een bepaalde manier onverwoestbaar is. Dit betekent dus dat de sets wel heel veel langer meegaan. In een moderner ingerichte tuin kunnen loungesets van kunststof bovendien heel goed staan. Wanneer dit dus het geval is, dan kan je veel meer uit je budget halen op deze manier dan door voor een variant van hout te gaan. Weeg dit ook mee.

Minder gangbare vormen

Minder gangbare vormen van loungesets die heel goed kunnen staan in bepaalde tuinen, zijn bijvoorbeeld die van aluminium. Dit is natuurlijk wel heel specifiek en de tuin die je hebt moet wel heel goed bij de rest van de tuin passen. Heb je bijvoorbeeld meer elementen van aluminium die hierin terugkomen, dan kan het een goed idee zijn. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de doorontwikkelde vormen van rotan. Hoewel dit er wel iets natuurlijker uitziet, past dit natuurlijk bij lange na niet in elke tuin. Het is dus belangrijk om hier een goede inschatting van te kunnen maken.

Laat je adviseren

Het kiezen van een loungeset is simpelweg niet gemakkelijk. Dat betekent dus dat je beter met een expert aan de slag kunt gaan. Laat iemand die veel ervaring heeft in het ontwerpen van tuinen eens kijken en een plan vormen. Zo kan je ook nog eens verbaasd worden over het soort set dat past bij de tuin zoals jij die hebt ingericht. Dat maakt het ook gewoon leuk en verrassend. Terwijl het tegelijkertijd gewoon goed bij jou en jouw persoonlijkheid zal passen. Dit is dan ook een voordeel van de grote hoeveelheid verschillende soorten sets die bestaan.