Kom alles te weten over ICT Detacheringsbureaus

ICT Detachingsbureau

Waarom kiezen voor detachering?

Als bedrijf brengt een detacheerder flexibiliteit. Je hoeft niet gelijk iemand op de loonlijst te zetten. Je kunt iemand inhuren precies voor de duur van een project. Loopt het iets uit? Dan is het gemakkelijk om de klus te verlengen.
Personeel dat wordt verhuurd door bijvoorbeeld een ICT detacheringsbureau zijn kundig en goed opgeleid in precies datgene waar jij als bedrijf behoefte aan hebt.

Waar moet je opletten bij detachering?

Zoals altijd moet je goed naar de contracten kijken, de salarissen via een detacheringsbureau zijn vaak hoger. En wil je bijvoorbeeld iemand detacheren om uit te testen of het de organisatie aanvult en wat het precies toevoegt, met het oog op eventuele indiensttreding. Dan moet deze optie wel mogelijk zijn in het contract.

Wat zijn de nadelen van detachering?

Personeel is niet in dienst en kan daardoor minder binding hebben met het bedrijf. Je betrokkenheid is toch net anders als je in je achterhoofd houdt, ik ga naar een jaar hier weg. Hier moet je als bedrijf dus ook rekening mee houden.
Ook is er een inwerkperiode nodig, dit is wel een investering. Vooral omdat de contracten vaak voor kortere tijd zijn. Maar daartegenover staat dat personeel van een ICT detacheringsbedrijf wel vaak veel ervaring hebben en dus snel ingewerkt kunnen worden.

Hoe lang mag je gedetacheerd zijn?

De gemiddelde detacheringsperiode is zo tussen een half jaar en een jaar. Voor bedrijven binnen Nederland is er geen maximale termijn. Buiten Nederland zijn er verschillende regels. De maximale duur is 24 maanden, maar er zijn uitzonderingen en deze zijn weer afhankelijk van wel of geen EU land. Heeft Nederland op een andere manier een verdrag met het land waar je gedetacheerd wordt? Dan kunnen de regels ook weer verschillen. Kijk voor al deze regels op de website van het SVB.

Wat is een goede detachering instelling?

Een goed ICT detacheringsbedrijf geeft zijn personeel voldoende ruimte om te groeien. Er zijn dus voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. En in het veranderende landschap van ICT is het des te belangrijker om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Verder zorgt een detacheringsbedrijf voor goede arbeidsomstandigheden en een passend salaris. Dus niet alleen voor bedrijven zijn er voordelen om met een detacheringsbureau samen te werken. Ook werknemers hebben er voordelen bij. FMA is een voorbeeld van een ICT Detacheringsbureau die ervaren personeel heeft die ook voor langdurige periode aan het bedrijf verbonden zijn.